Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi csalánleves recept

Tavaszi csalánleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória ?
Zsírtartalom alig
Szénhidráttartalom ?

A Tavaszi csalánleves hozzávalói:
1/2-3/4 kg 3-5 leveles csalán hajtáscsúcs(kb.fél tesco-s szatyor)tiszta helyről(erdő-liget-fasor-
gazos láprét-saját vegyszermentes szántó gyümölcsös)
1 tojásnyi vaj vagy 3 ek.étolaj(oliva nem jó,táji-
degen)
2-3 gerezd fokhagyma
3/4-1 L tej
1-2ek liszt vagy étkezési keményítő
1 db kemény főtt tojás SZEMÉLYENKÉNT!
10-20 dkg füstölt sajt lehetőleg KARAVÁN
szárazon pirított zsemle,vagy kenyérkocka
só ízlés szerint


A Tavaszi csalánleves elkészítési módja:
A csalán hajtásokat mosás után a zsiradékon a zúzott fokhagymával puhára párolom,miközben a tojást főzöm és a zsemlekockát-amit a párom felvágott-megpirítom. A puha csalanat kézi krumplitörővel összenyomkodom, (botmixerrel nem guszta)a liszttel vagy keményítővel elhabart tejjel felöntöm,ízlés szerint sózom,össze- forralom,3-5 percig főzöm.(a keményítős változat csak rottyanjon)

Tálalás: a főtt tojásra a forró levest tényéronként
rámerem,zsemlekockával meghintem és a re-
szelt füstölt sajttal megszórom.Frissen
vágott zöldpetrezselyem nem rontja el.
Kitünő friss tavaszi étel,laktató,nálam még egytál-
nak is elmegy két tányérral.
JÓ ÉTVÁGYAT!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi csalánleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook