Pizzás, szezámmagos kifli recept
A Pizzás, szezámmagos kifli hozzávalói:90dkg liszt
5dkg élesztő
2,5dkg cukor
5dl tej
20dkg trappista sajt
1 evőkanál só
2dl olaj
1 pizzakrém
25dkg sonka
A Pizzás, szezámmagos kifli elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk kb.1,5-2dl langyos cukros tejben,miután az élesztő felfutott hozzáadjuk a lisztet,sót,olajat,majd jól összegyurjuk(addig gyurjuk még a tészta,hólyagos nem lesz.Belehet fogni otthon a férfi munkaerőt dagasztani)Miután ez megvan,kelni hagyjuk a tésztát(k.b.2 szeresére)Ha megkelt a tésztánk,akkor 8 cipót formálunk belőle és ujra kelesztjük.miután ezekkel megvagyunk egyenként kinyujtjuk a tésztát köralakra, megkenjük a pizzakrémmel és szórunk rá sajtot,sonkát,majd 8 cikkejre vágjuk és kiflit formálunk belőle.Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A tetejét jó ha megkenjük egy kis tojássárgájával,így szép fényes lesz.
Szórhatunk a tetejére szezámmagot is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: egonka80, 2008. febr. 6. 18:13
A pizzás, szezámmagos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.