Makói rántott csirkemell recept


1 nagy csirkemell,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
ízlés szerint só,
késhegynyi őrölt szerecsendió virág,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.
A Makói rántott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket kicsontozom és vékony szeletekre vágom, majd megsózom. Állni hagyom 10 percig. Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra felvert tojáshoz, ízesítem a szétzúzott fokhagymával és a szerecsendió-virággal. A csirkemell-szeleteket először lisztben megforgatom, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül a zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban, de takaréklángon, aranysárgára sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és sok salátával vagy tartármártással kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. jún. 8. 22:25
A makói rántott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.