Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Makói rántott csirkemell recept

Makói rántott csirkemell recept

Elkészítési idő 40 perc

A Makói rántott csirkemell hozzávalói:
1 nagy csirkemell,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
ízlés szerint só,
késhegynyi őrölt szerecsendió virág,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.


A Makói rántott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket kicsontozom és vékony szeletekre vágom, majd megsózom. Állni hagyom 10 percig. Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra felvert tojáshoz, ízesítem a szétzúzott fokhagymával és a szerecsendió-virággal. A csirkemell-szeleteket először lisztben megforgatom, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül a zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban, de takaréklángon, aranysárgára sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és sok salátával vagy tartármártással kínálom.


Kategória: Húsételek receptjei


A makói rántott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook