Mustáros szelet hagymával recept


4 kicsontozott sertéstarja szelet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött fekete bors és só.
A tetejére:
1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma.
A díszítéshez: 2 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika.
A Mustáros szelet hagymával elkészítési módja:
Előző nap a húst kiveregetjük. A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát,a sót, és a borsot, majd a húst bekenjük a mustáros keverékkel. Egymásra rakjuk a szeleteket, fóliával befedjük és a hűtőbe rakjuk. Másnap a hússzeleteket teflonozott serpenyőben erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.Közben a meghámozott hagymát karikára vágjuk, és a hús zaftjában erős lángon megpirítjuk. Tálaláskor a hús tetejére halmozzuk a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintjük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk. Ezt a mustáros keverékkel megkent húst időnként ki is szoktam rántani. Nagyon pikáns így a rántotthús.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. jún. 5. 14:59
A mustáros szelet hagymával elkészítési módja és hozzávalói.