Bába foga recept

A Bába foga hozzávalói:
25 dkg liszt

2 db tojássárgája

2 dkg vaj

1 dl tejföl

1/2 cs. Sütőpor

barackdzsem,

csipet só,

kevés porcukor,

olaj,

víz,


A Bába foga elkészítési módja:
A lisztet és a sütőport elvegyítem, majd elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót és a porcukrot. Következhet a tejföl és a tojássárgája amivel elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon, ha kész hűvös helyen egy kicsit pihentetjük. Enyhén lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra sodorjuk és 10 cm-es darabokra vagdossuk. Egyik végéről is és a másik végéről is a közekéig bevágjuk úgy, hogy az első vágás után 90fokot fordítunk a tésztán (így középen merőlegesen találkoznak és a tészta, sütés közben szépen szét tud nyílni). Szétfordítjuk a vágásokat, bő olajban kisütjük és vaníliás cukorba forgatjuk, baracklekvárral kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bába foga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook