Gombaleves májgaluskával recept
A Gombaleves májgaluskával hozzávalói:50 dkg gomba
3 darab sárgarépa
1 szál póréhagyma
2x1 csokor petrezselyemzöld
4 darab tyúkhúsleves kocka
0,5 dl olaj
30 dkg kacsamáj
1 egész tojás
5 dkg morzsa
1 ek.liszt
só
őrölt bors
majoránna
A Gombaleves májgaluskával elkészítési módja:
Először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni. Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig. Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. jún. 3. 20:11
A gombaleves májgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.