Gyöngytyúkleves recept
A Gyöngytyúkleves hozzávalói:1 gyöngytyúk
1 kg vegyes zöldség
1 kisebb zeller
1 vöröshagyma
só,
bors
kakukkfű
borókabogyó
gyömbérpor
1 tojás
1 dl tejszín
A Gyöngytyúkleves elkészítési módja:
A tyúk melle húsát lefilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves betétje. A húst a hagyományok szerint hideg vízbe tesszük fel főni. Hogy gazdag ízű, tiszta levest kapjunk, lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük. Ha elkészült a leves, 20 percig pihentetjük, majd szűrőruhán óvatosan leszűrjük. Ha túl zsírosnak találjuk a levest, fehér papírszalvétával könnyedén eltávolíthatjuk a zsírt a tetejéről. A ledarált melle húsát összekeverjük az egész tojással, sóval, borssal és tejszínnel, majd a levesből kiveszünk 2 decit, gyöngyözve forraljuk, és teáskanállal beleszaggatjuk a húsgaluskákat. Ha megfőttek, a levesbe tesszük őket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 3. 06:15
A gyöngytyúkleves elkészítési módja és hozzávalói.