Csirkemájas rizotto recept
A Csirkemájas rizotto hozzávalói:20 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 szelet bacon
2 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő
A Csirkemájas rizotto elkészítési módja:
A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük. Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, meg a majorannával, pár percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük és 10 percig pirítjuk. A rizs tetejére szedve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 9. 17:13
A csirkemájas rizotto elkészítési módja és hozzávalói.