Túrós mézes recept
A Túrós mézes hozzávalói:Tésztához:
28 dkg liszt
3 dkg margarin vagy vaj
2-3 evőkanál méz
7, 5 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
3 dl tej
1 cs vaníliás puding
3-5 evőkanál cukor ízlés
3 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin + fél dl víz
lekvár (ízlés szerint ki milyet szeret)
1/2 kg túró
A Túrós mézes elkészítési módja:
A vajat, cukrot és a mézet összeolvasztjuk egy edényben, majd levesszük a tűzhelyről. Felverjük a tojást és a sárgát, majd hozzáadjuk. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a langyosra hűlt masszához hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges kevés lisztet adjunk még hozzá, hogy ne legyen ragadós. Két részre osztjuk és egy 30*36 cm-es tepsiben vagy tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral, majd kihűtjük. A zselatint hozzáadjuk a vízhez, felmelegítjük. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a pudinggal és a zselatinnal, végül a túrót is hozzáadjuk. Az egyik lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet, majd a másik lapot is megkenjük lekvárral és a lekváros részével lefelé ráfordítjuk a krémre. A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 8. 17:12
A túrós mézes elkészítési módja és hozzávalói.