Tejfölös csülökpaprikás recept
150 perc
A Tejfölös csülökpaprikás hozzávalói:
80 dkg csont nélküli sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika 2 evőkanál olaj
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Ízlés szerint: só
őrölt bors
őrölt fűszerkömény.
A Tejfölös csülökpaprikás elkészítési módja:
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt, sóval, borssal utánaízesítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 12. 14:42
A tejfölös csülökpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.