Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös csülökpaprikás recept

Tejfölös csülökpaprikás recept

Elkészítési idő 150 perc

A Tejfölös csülökpaprikás hozzávalói:
80 dkg csont nélküli sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika 2 evőkanál olaj
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Ízlés szerint: só
őrölt bors
őrölt fűszerkömény.


A Tejfölös csülökpaprikás elkészítési módja:
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt, sóval, borssal utánaízesítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös csülökpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook