Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen recept
120 perc
Az Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen hozzávalói:
40 dkg kisült padlizsán húsa
1 db kis fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagy csipet só
őrölt fekete bors
10 dkg majonéz
Az Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen elkészítési módja:
A padlizsánokat sütőben 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy fából készült kanállal, vagy fakéssel kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a majonézt és összekavarjuk egy fakanállal. Egy napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 15. 06:00
Az erdélyi padlizsánkrém egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.