Libaleves recept
A Libaleves hozzávalói:fél liba
20 dkg sárgarépa
20 dkg gyökér
10 dkg gomba
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
5 dkg kelkáposzta
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
só
szemes bors
sáfrány
A Libaleves elkészítési módja:
Darabold fel a megtisztított libát, majd tisztítsd meg a zöldségeket is. A sárgarépát, gyökeret és a karalábét vágd metéltre. Tedd fel a húst főni, és ízlés szerint adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, rakd hozzá a többi zöldségfélét. Lassú tűzön főzd készre. Körülbelül három órát vesz igénybe. Ha a leves elkészült, hagyd pihenni negyed órát, és csak azután szűrd le! Finommetélttel vagy csigatésztával kínáld!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 18. 21:25
A libaleves elkészítési módja és hozzávalói.