Tárkonyos pacal -leves recept
A Tárkonyos pacal -leves hozzávalói:Előfőzéshez:
1 kg pacal
2 vöröshagyma
2-babérlevél
2 szál petrezselyem-gyökér
2 szál sárgarépa
1 kisseb zeller
EK morzsolt tárkony
1 citrom leve
2 dl tejföl
1 EK liszt
1 vöröshagyma
só, bors
A Tárkonyos pacal -leves elkészítési módja:
A pacalt először sok lében meg mossuk, és a fent írt fűszerekkel meg főzzük 3-4 óráig, majd alapossan meg mossuk, és aprókockára vágjuk. A vöröshagymát meg dinszteljük, a pacalt rá dobjuk,sózzuk borsozzuk, és a meg tisztitott zöldséget aprókockára vágjuk,tárkonyt hozzáadjuk, kb 1 óráig főzzük, Most tesszük rá a citrom levét, a tejfőlbe elkavarjuk a lisztet egy kis vizzel hígitjuk,és a forró levesbe öntjük,és felforraljuk. Ha gazdagabbra akarjuk esetleg nokeglit, vagy tarhonyát, vagy tésztát főzhetünk bele.
Bár milyen ételt készítünk csak a megfőtt puha húsra tegyük rá az ecetet,vagy citrom levet, mert máskép kemény marad a hús.
Ámbár a bármilyen halat készítünk azt előre citromozzuk akkor nem esik szét.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. dec. 9. 22:46
A tárkonyos pacal -leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.