Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Sárga túró II. recept

Sárga túró II. recept

A Sárga túró II. hozzávalói:
1 liter tej
10 tojás
10 evőkanál cukor
25 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
csipet só


A Sárga túró II. elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, a túrót belemorzsoljuk és megsózzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg összetúrósodik. Hagyjuk kihűlni. Ezután vászonkendőbe tesszük, felakasztjuk, és hagyjuk kicsepegni a levét. Kb. egy napig hűvös helyen pihentetjük, majd a nagy, gombóc alakú ételt a hűtőben tároljuk tálalásig.

Felső-Tisza-vidéki húsvéti étel, fogyasztását sonkával és fonott kaláccsal ajánlják.


Kategória: Tojásételek receptjei


A sárga túró ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook