Rakott karaj burgonyával recept

1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
20 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
1 kis pohár tejföl
só
bors
A Rakott karaj burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát héjában félig puhára főzzük.Főlés után meghámozzuk és karikára vágjuk. A karajt felszeleteljük , kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy mélyebb hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókkal. Alulra a szeletelt bacont, rá a burgonya felét, aztán a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, majd a húst. Utána jön egy újabb réteg burgonya, és végül a maradék sajt. A tetejére fóliát teszünk, előmelegített sütőbe, tesszük és körülbelül 45 perc alatt megsütjük . Az utolsó 10-15 percre levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jan. 31. 20:58
A rakott karaj burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.