Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés almafánk recept

Bögrés almafánk recept

A Bögrés almafánk hozzávalói:
1 kg alma
2,5 bögre liszt
2 tojás
2 ek cukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
olaj
porcukor
lekvár


A Bögrés almafánk elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk,lereszeljük,a levét kinyomjuk.Hozzáadjuk a tojásokat,a cukrot.a vaníliás cukrot,a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet.Alaposan összedolgozzuk a masszát.Akkor jó, ha a galuskáéhoz hasonló az állaga. Az olajat felforrósítjuk,majd egy kanállal beleszaggatjuk a fánkmasszát.(ne tegyünk egyszerre túl sok fánkot az olajba). A tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Aranybarnára sütjük pár perc alatt. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, forrón megszórjuk porcukorral,lekvárral kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés almafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook