Német kalács recept
A Német kalács hozzávalói:30 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
4 teáskanál kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj
A Német kalács elkészítési módja:
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 28. 15:08
A német kalács elkészítési módja és hozzávalói.