Húsgolyók zöldség ágyban recept
A Húsgolyók zöldség ágyban hozzávalói:500 g darálthús (marha/csirke/sertés)
1 kg burgonya
200-300 g koktélparadicsom
2 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
3 ek búzadara
5 ek majonéz
1 tk kurkuma
2 tk mustár
só, bors
1 kis csokor kapor
olaj
A Húsgolyók zöldség ágyban elkészítési módja:
Olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát , a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni. A burgonyát reszeljük meg, szintén a reszelő közepes lyukán. Keverjük össsze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Adjuk hozzá a hagymás, répás keveréket is. Terítsük el egy kiolajozott közepes méretű tepsiben. Finoman nyomkodjuk bele a tetejébe egyenletes távolságokat tartva egymástól a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot. Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 26. 09:37
A húsgolyók zöldség ágyban elkészítési módja és hozzávalói.