Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal recept
A Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal hozzávalói:500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk
1 kg burgonya
200-300 g koktélparadicsom
2 db tojás
1 db nagyobb hagyma
1 db répa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál gríz
5 evőkanál majonéz
1 kiskanál kurkuma
2 kiskanál mustár
só
bors ízlés szerint
egy kisebb köteg zöld kapor
olaj
A Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal elkészítési módja:
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le. Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle. Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva. Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 5. 10:17
A rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal elkészítési módja és hozzávalói.