Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal recept

Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal recept

A Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal hozzávalói:
500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk
1 kg burgonya
200-300 g koktélparadicsom
2 db tojás
1 db nagyobb hagyma
1 db répa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál gríz
5 evőkanál majonéz
1 kiskanál kurkuma
2 kiskanál mustár

bors ízlés szerint
egy kisebb köteg zöld kapor
olaj


A Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal elkészítési módja:
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le. Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle. Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva. Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook