Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept
A Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel hozzávalói:A tésztához:
4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
5 ek baracklekvár
A Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel elkészítési módja:
A piskóta készítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség. Krém készítés: A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük. /Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./ A sütemény összeállítása: Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 2. 10:41
A rakott piskótatekercs vaníliás krémmel elkészítési módja és hozzávalói.