Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept

A Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel hozzávalói:
A tésztához:

4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl habtejszín

A tekercs kenéséhez:

5 ek baracklekvár


A Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel elkészítési módja:
A piskóta készítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség. Krém készítés: A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük. /Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./ A sütemény összeállítása: Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott piskótatekercs vaníliás krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook