Sertésláb ínyenc módra recept
A Sertésláb ínyenc módra hozzávalói:Személyenként:
1 db első láb
fél virsli hosszában kettévágva
baconszalonna a tepsi kibéleléséhez
héjában főtt krumpli
1 pohár tejföl
reszelt sajt
só,
ketchup
piros arany
petrezselyem zöld
fokhagyma
tárkony
bors
A Sertésláb ínyenc módra elkészítési módja:
Személyenként 1 db első lábat puhára főzünk és kicsontozunk. Piros aranyat, ketchupot, kevés sót, petrezselyem zöldet apróra vágva, fokhagymát zúzva és tárkonyt pépszerű krémmé keverünk. Bekenjük vele a lábakat, mindegyikbe 1 félbevágott virslit teszünk és fogpiszkálóval, v. hústűvel összetűzzük. Tepsit szalonnával kibélelünk, szeletelt, héjában főtt és megtisztított krumplit ráterítünk, sózzuk, borsozzuk, erre ráültetjük a lábakat. A maradék masszával bekenjük. háromnegyedig (nem egész pirosra) sütjük, majd nyakon öntjük 1 pohár tejföllel. Visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre. Reszelt sajttal megszórjuk, amikor ráolvadt, kész. Idénysalátával, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 7. 14:16
A sertésláb ínyenc módra elkészítési módja és hozzávalói.