Ágica szelet recept
Az Ágica szelet hozzávalói:Hozzávalók
1/2 kg háztartási keksz
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
1/2 dl rum
10 dkg mazsola
10 dkg meggybefőtt és kevés leve
1 tábla ét tortabevonó csoki
Az Ágica szelet elkészítési módja:
Elkészítés A keksz felét ledaráljuk, a másik felét apróra tördeljük és meglocsoljuk kevés rummal. A meggyet és az előzőleg megmosott, leforrázott mazsolát összevágjuk, apróra összekeverjük és ezekre is locsolunk egy kevés rumot. A Ramat, habosra keverjük a porcukorral, kakaóporral és a maradék rummal. Hozzátesszük a darált kekszet, a rumos mazsolát és a meggyet, majd a darabos kekszet és annyi meggybefőtt levet adjunk hozzá, hogy egynemű masszát kapjunk. Az egészet belesimítjuk egy frissen tartó fóliával bélelt tepsibe és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és bevonjuk a csokival, majd ismét lehűtjük, aztán felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 22. 18:22
Az Ágica szelet elkészítési módja és hozzávalói.