Finom meggyes kocka recept
A Finom meggyes kocka hozzávalói:Hozzávalók
A mázhoz
14 dkg étcsokoládé
5 dkg Rama
A krémhez
5 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 dl tej
3 evőkanál finomliszt
35-40 dkg félbevágott meggy, (kb. 5 dl), befőtt is lehet
25 dkg Rama
A tésztához
6 db tojás ennek felhasználásával, nagy tepsiben, hagyományos módon sütött piskóta
A Finom meggyes kocka elkészítési módja:
Elkészítés Hagyományos módon 6 tojásból, nagy tepsiben piskótát sütünk. A krémhez a lisztből a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük. A puha Ramát a porcukorral kikeverjük, majd az apránként hozzáadott vaníliás krémmel és a dióval simára dolgozzuk. A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre állítva fölolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, a tésztára simítjuk. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 20. 18:09
A finom meggyes kocka elkészítési módja és hozzávalói.