Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal recept
A Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal hozzávalói:20 dkg hosszúszemű rizs
csipet só
tej
4 evőkanál cukor
1 citrom
3 dl 30%-os tejszín
1 csomag habfixáló
2 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál zselatin por
10 dkg feketeszeder
10 dkg málna
10 dkg piros ribizli - vagy 30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
2 evőkanál méz
friss citromfű vagy menta a tálaláshoz
A Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal elkészítési módja:
A hosszúszemű rizst enyhén sós, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük. Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült kihűtjük. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin vagy koszorúformába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor kiengedjük. Meglocsoljuk a mézzel, gyengén összekeverjük. Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjukaformákat, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített gyümölcsöt. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 1. 22:23
A gyümölcsrizs erdei fiomságokkal elkészítési módja és hozzávalói.