Fordított almás-krémes kocka recept
A Fordított almás-krémes kocka hozzávalói:egy 25×39 cm méretű tepsihez:
1 kg alma
A mázhoz:
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg margarin
1 db citrom leve
2 evőkanál kakaópor
A tésztához:
8 db tojás
18 dkg cukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
20 dkg margarin
18 dkg porcukor
A Fordított almás-krémes kocka elkészítési módja:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kikenjük. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük úgy, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük. A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét, végül a sütit bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 15. 10:51
A fordított almás-krémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.