Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal recept

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal recept

Az Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal hozzávalói:
30 dkg kicsontozott csirkecomb
30 dkg sertéscomb

bors
5 dkg liszt
2 dl olaj
csipetnyi ételízesítő
1 dl tejföl
csipetnyi majoránna
főtt zöldborsó
A rizsropogóshoz:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás

bors
5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Az Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal elkészítési módja:
A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukon elősütjük. A sütés után megmaradt olajhoz 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, 1 evőkanál lisztet, és majoránnával megszórjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk az elősütött húsokat, leöntjük az elkészített mártással, letakarjuk fóliával, és sütőben 20 percig pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. A rizsropogóshoz a leöblített rizst 4 dl vízben addig főzzük, amíg a leve el nem fő. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és ezzel együtt pirítjuk meg a hagymát. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítünk, hozzáadjuk a kész rizst, a hagymás szalonnát és 1 egész tojást. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, golyó alakúra formázzuk, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük, és melegen, a főtt zöldborsóval tálaljuk a megsült húsfalatokat.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ormánsági húsfalatok rizsropogóssal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook