Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal recept
Az Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal hozzávalói:30 dkg kicsontozott csirkecomb
30 dkg sertéscomb
só
bors
5 dkg liszt
2 dl olaj
csipetnyi ételízesítő
1 dl tejföl
csipetnyi majoránna
főtt zöldborsó
A rizsropogóshoz:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás
só
bors
5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Az Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal elkészítési módja:
A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukon elősütjük. A sütés után megmaradt olajhoz 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, 1 evőkanál lisztet, és majoránnával megszórjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk az elősütött húsokat, leöntjük az elkészített mártással, letakarjuk fóliával, és sütőben 20 percig pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. A rizsropogóshoz a leöblített rizst 4 dl vízben addig főzzük, amíg a leve el nem fő. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és ezzel együtt pirítjuk meg a hagymát. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítünk, hozzáadjuk a kész rizst, a hagymás szalonnát és 1 egész tojást. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, golyó alakúra formázzuk, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük, és melegen, a főtt zöldborsóval tálaljuk a megsült húsfalatokat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 14. 10:43
Az ormánsági húsfalatok rizsropogóssal elkészítési módja és hozzávalói.