Mititei - Húskolbászkák rostélyon recept
120 perc
A Mititei - Húskolbászkák rostélyon hozzávalói:
50 dkg bárányhús
50 dkg marhahús
50 dkg sertéscomb
1 fej fokhagyma
2 teáskanál borsikafű
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál őrölt bors
2 teáskanál pirospaprika
A Mititei - Húskolbászkák rostélyon elkészítési módja:
A húsokat többször egymás után ledaráljuk, majd fűszerezzük. A fokhagymát összepréseljük, 4 evőkanál vizet adunk hozzá, és a húsokhoz öntjük. Összegyúrjuk, majd 4-5 órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután kolbászka formákat gyúrunk belőlük, és roston megsütjük őket. Ha nincs rostélyunk, akkor olajban süssük ki őket.
Végül mustárral, tormaszósszal, uborkával kínáljuk.
Az "Elkészítési idő"-ben nincs benne a hűtőben való érlelés ideje.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. ápr. 26. 11:17
A mititei - húskolbászkák rostélyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.