Yorkshire Pudding recept
100 perc
A Yorkshire Pudding hozzávalói:
110 g. liszt
csipetnyi só
300 ml tej
1-2 tojás
A Yorkshire Pudding elkészítési módja:
A sóval átszitált liszt közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojás/okat és a tejet apránként hozzáadva simára keverjük (lényegében palacsintatésztát készítünk), amikor a tejmennyiség felét már hozzáadtuk a tésztának már majdnem csomómentesnek kell lennie, különben legfeljebb egy szürő segíthet. Habverővel vagy fakanállal jól felverjük és 1 óráig pihentetjük. Amikor a hús megsült a sütöt 230 fokra előmelegítjük és a hús pecsenyezsíradékából annyit öntünk egy kerek vagy szögletes tepsibe (nem muffinformába!!!!)amennyi annak alját vékony rétegben befedi, a tepsi oldalát is vékonyan megkenjük ezzel a zsíradékkal és az előmelegített sütőbe teszük kb 5-6 percre, amíg a zsír sisteregni kezd (nagyon fontos!!), ezután a puddinbgtésztát egy kevés vízzel habverővel kissé felverjük majd a tepsibe öntjük (kb. 2-3 részéig töltsük) majd a sütőben kb 30 percig sütjük,amíg kissé megpirul és felfúvodik (az első 20 perben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a pudding)
sült húshoz igazi angol étel,
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: gmmamma, 2010. ápr. 12. 21:22
A yorkshire pudding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.