Céklás húspogácsa recept
40 perc
1856 kcal
40 dkg darálthús
20 dkg cékla
6 dkg reszelt torma
2 tojás
1 vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
2 evőkanál snidling apróra vágva
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj a sütéshez
4 paradicsom
1,25 dl habtejszín
só és bors
A Céklás húspogácsa elkészítési módja:
Egy tálba tesszük az apróra vágott céklát, hagymás, fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, petrezselymet, zsemlemorzsát és a tojást. Alaposan összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük. 8 húsgombócot formálunk belőle. Forró olajban kisütjük, mind a két oldalát. A paradicsomok tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét és picit megsózzul. Lefelé fordítva lecsurgatjuk. A tejszínt fölverjük, összekeverjük a tormával és megtöltjük vele a paradicsomokat. Megszórjuk a tetejét a snidlinggel. Ezt tálaljuk a húspogácsák mellé.
4 személy részére. Egy adag 464 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 31. 11:46
A céklás húspogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.