Csirke jóasszony módra recept
90 perc
368 kcal
1.5 kg csirkecomb és mell vegyesen
25 dkg gomba
15-20 kis gyöngyhagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 ek. margarin
1 kk. paradicsompüré
1 ek. liszt
1 csirkeleves kocka
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
só
A Csirke jóasszony módra elkészítési módja:
A csirkecombot, csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal.A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A kis hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.A margarin felét lábasban felforrósítjuk, a csirkedarabok minden oldalát szép pirosra sütjük, majd kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk liszttel, megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a csirkeleves kockából felfőzött levessel, összekeverjük, felforraljuk és visszatesszük a csirkedarabokat. Lefedve gyenge tűzön pároljuk, míg a csirke megpuhul.Közben egy serpenyőben kevés margarinban megfonnyasztjuk a csíkokra vágott szalonnát,a szeletekre vágott gombát és a gyöngyhagymát, majd a levét elpároljuk.A megpuhult csirkét előmelegített tálra szedjük,leöntjük a levével. A tetejére terítjük a gomba, szalonna,gyöngyhagyma keveréket és megszórjuk petrezselyemmel.Körítésként tepsiben sült vagy főtt burgonyát adunk,de nagyon finom hasábburgonyával is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Any19, 2009. jan. 30. 21:51
A csirke jóasszony módra elkészítési módja és hozzávalói.