Csopaki paraszttekercs babos káposztával recept
A Csopaki paraszttekercs babos káposztával hozzávalói:4 szelet sertéskaraj,
10 dkg szárított gomba,
10 dkg füstölt sajt,
10 dkg mangalicaszalonna,
16 dkg mangalicasonka,
1 fej vöröshagyma,
só,
étolaj.
Köret:
1 kg savanyú káposzta,
15 dkg húsos szalonna,
1/2 kg tarkabab,
1 fej vöröshagyma,
1/2 liter csontleves.
A Csopaki paraszttekercs babos káposztával elkészítési módja:
Minden hússzeletet (egyenként kb. 18 dkg-os) éles késsel úgy vágunk két vékonyabb szeletre, hogy a vége egyben maradjon, így a felső részt kinyithatjuk, s majd töltés után újra visszahajthatjuk. A felkockázott mangalicaszalonnán megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ezen dinszteljük a korábban beáztatott gombát. A hússzeleteket óvatosan kiverjük, sózzuk, és a közepükbe halmozzuk a szalonnadarabokat, a hagymát, a gombát meg a reszelt füstölt sajtot. A töltött húst összegöngyöljük, és körbetekerjük papírvékony mangalicasonka-szeletekkel. Külön-külön türelmesen alufóliába csomagoljuk, hogy ne folyjon ki a leve, majd bő, 180-200 Celsius-fokos olajban 15-20 percig sütjük. Köret: A körethez a hagymát lepirítjuk a kolozsvári húsos szalonnával, ráterítjük az előáztatott tarka babot és az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük a húslével. Ízlés szerint fűszerezzük, és időnként megkeverve megpároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 26. 20:47
A csopaki paraszttekercs babos káposztával elkészítési módja és hozzávalói.