Újhagymás spárgaleves recept
Az Újhagymás spárgaleves hozzávalói:1 kg spárga,
1 nagy csokor friss újhagyma,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 kiskanál étkezési keményítő,
só,
bors,
csipet cukor.
Az Újhagymás spárgaleves elkészítési módja:
A spárgát tisztítsd meg, és miközben pár centis darabokra vágod, távolítsd el az alján található fás részeket. A vajon párold meg pár perc alatt az apróra vágott újhagymát, és öntsd fel másfél liter vízzel. A levest sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és dobd bele a felvagdalt spárgát. Főzd puhára, majd halászd ki a spárgák felét. A másik felével dolgozd el a levest botmixer segítségével. A tejszínt keverd el az étkezési keményítővel, és öntsd a leveshez. Tedd vissza a spárgát a levesbe, és 1-2 percig főzd, míg kellőképp be nem sűrűsödik. Reszelt sajttal, pirítóssal vagy krutonnal bolondíthatod.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 23. 20:39
Az Újhagymás spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.