Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Újhagymás spárgaleves recept

Újhagymás spárgaleves recept

Az Újhagymás spárgaleves hozzávalói:
1 kg spárga,
1 nagy csokor friss újhagyma,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 kiskanál étkezési keményítő,
só,
bors,
csipet cukor.


Az Újhagymás spárgaleves elkészítési módja:
A spárgát tisztítsd meg, és miközben pár centis darabokra vágod, távolítsd el az alján található fás részeket. A vajon párold meg pár perc alatt az apróra vágott újhagymát, és öntsd fel másfél liter vízzel. A levest sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és dobd bele a felvagdalt spárgát. Főzd puhára, majd halászd ki a spárgák felét. A másik felével dolgozd el a levest botmixer segítségével. A tejszínt keverd el az étkezési keményítővel, és öntsd a leveshez. Tedd vissza a spárgát a levesbe, és 1-2 percig főzd, míg kellőképp be nem sűrűsödik. Reszelt sajttal, pirítóssal vagy krutonnal bolondíthatod.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Újhagymás spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook