Gluténmentes szőlőhab recept
A Gluténmentes szőlőhab hozzávalói:A piros szőlőhabhoz:
30 dkg szőlő - fehér
2 db tojássárgája
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 kiskanál habfixáló
A fehér szőlőhabhoz:
30 dkg szőlő - vörös
2 db tojássárgája
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 kiskanál habfixáló
A Gluténmentes szőlőhab elkészítési módja:
A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk.A piros szőlőt botmixerrel összeturmixoljuk.A szőlőpépet szűrőn átpasszírozzuk.A tojássárgát elkeverjük az étkezési keményítővel, és a cukorral. A szőlőpépet melegíteni kezdjük egy edényben, hozzákeverjük a keveréket. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, addig melegítjül, amíg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A szőlőmasszát összekeverjük a tejszínnel, és kis tálakba szétosztjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük, amíg megszilárdul.A fehér szőlőből a piroshoz hasonlóan szőlőkrémet készítünk. A megszilárdult piros szőlőhab tetejére töltjük (kanalazzuk) a fehér szőlőpépet.Tálalás előtt minimum 3 órát hűtjük.
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. máj. 27. 22:19
A gluténmentes szőlőhab elkészítési módja és hozzávalói.