Tejszínes-gombás csirke serpenyőben recept
A Tejszínes-gombás csirke serpenyőben hozzávalói:2 közepes méretű csirkemell,
30 dkg gomba,
1 evőkanál liszt vagy 1 teáskanál étkezési keményítő,
2 dl tejszín,
1 evőkanál tárkony,
5 dkg vaj,
só,
bors.
A Tejszínes-gombás csirke serpenyőben elkészítési módja:
Tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre a gombát. A csirkemellet vagdosd vékonyabb csíkokra, sózd, borsozd, majd szórd meg a liszttel. Vedd elő a serpenyőt, és az olvasztott vajon pirítsd meg hirtelen a csirkefalatokat. Ha kész, add hozzá a gombát, és pirítsd őket együtt pár percig. Vigyázz, ne hagyd, hogy a gomba levet eresszen, még előtte öntsd fel az egészet a tejszínnel. Forrald fel, és rotyogtasd, míg be nem sűrűsödik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 22. 20:38
A tejszínes-gombás csirke serpenyőben elkészítési módja és hozzávalói.