Padlizsán saláta recept


2 db nagy padlizsán
1 db piros erőspaprika
1 db hagyma
2 cikk fokhagyma
2 db paradicsom
ecet
olivaolaj
1 csokor petrezselyem
A Padlizsán saláta elkészítési módja:
A padlizsánokat tegyük tepsibe és 150 °C-ra előmelegitett sütőben süssük addig, amíg a héjuk megfeketedik (akinek van rá lehetősége grillezheti is őket). Ezután hámozzuk meg a padlizsánokat, majd egy fakanállal pürésítsük össze őket. A paradicsomokat hámozzuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk nagyon szép apró kockákra. A paprikát és a hagymát vágjuk - a paradicsomhoz hasonlóan - apróra. A fokhagymát is vágjuk apróra, ne zúzzuk össze. Tegyünk mindent (a felaprított petrezselyem egy részét hagyjuk meg a díszítéshez) egy nagy tálba és keverjük össze a hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg ecettel és olivaolajjal.
Jó ha fogyasztás előtt állni hagyjuk egy kicsit. A legjobb finom friss kenyérrel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 11. 10:58
A padlizsán saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.