Spárgás pecsenyefalatok recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Spárgás pecsenyefalatok hozzávalói:
8 szelet karaj,
60 dkg spárga,
5 dkg vaj,
8 szelet piritott kenyér,
1 ek.liszt,
1 dl tejföl,
só,
bors,
petrezselyenzöld.
A Spárgás pecsenyefalatok elkészítési módja:
a húst kiklopfolom,sózon és borsozom és forró vajon mindkét oldalon megsütöm. A kenyér szeleteket szárazom megpiritom.A spárgát 2 cm-s darabokra vágva sós enyhén cukros vizben megfözőm,majd leszüröm.A lét félre rakom.A vajban megpiritom a lisztett,felengedem annyi fözőlével,hogy sűrű mártás legyen belőle.Kicsit forralom és hozzá keverem a tejfölt és a sót.Jó alaposan kikeverem.Kivajazott jénai tálra rakom a piritott kenyeret,erre rakom a kisütött húst,a lecsöpögtetett spárgát.A legvégén leöntöm a mártással.10-15 percig sütöm.180-190 fokon.Petrezselyemmel díszítve tálalom.
mivel kenyér alapon van a hús,igy csak valamilyen könnyű saláta való mellé.Gyorsan kész van!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. jan. 2. 17:40
A spárgás pecsenyefalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.