Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc recept

4 kis nyúlgerinc
A marináláshoz
2 csillagánizs
2 dl olaj
2 citrom (leve)
3 evőkanál koriander (friss)
3 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt bors
A körethez
15 dkg bulgur (búzatöret)
mentalevél
korianderág
Az Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc elkészítési módja:
A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a felesleges zsiradékot papírtörlővel letöröljük. A húst 30 percig grillen vagy barbecue-sütőn sütjük,közben többször megfordítjuk. A búzatöretet lobogó sós vízben 5 percig fűzzük, majd lecsöpögtetjük. A mártást serpenyőbe szűrjük, hozzáadjuk a búzatöretet, összekeverjük, és lefedve, Kislángon 5 percig fűzzük. Amikor kész, tányérokra osztjuk, rátesszük a húst, és a mentalevelekkel meg a korianderrel megszórjuk. Rögtön tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 15. 20:33
Az Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc elkészítési módja és hozzávalói.