Mandulás Pulykamell mangóval recept
A Mandulás Pulykamell mangóval hozzávalói:75 dkg pulykamell,
15 dkg mandula,
13 dkg liszt,
2 tojás,
4 dl étolaj v. (extra szűz olivaolaj),
2 db nagyobb, érett mangó,
8 dkg vaj,
fehér tört bors,
curry ízlés szerint és egy kevés só.
A Mandulás Pulykamell mangóval elkészítési módja:
A pulykamellből 8 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és kevés fehér törtborssal meghintjük. A megtisztított mandulát durvára vágjuk. Az előkészített hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a tört mandulába bundázzuk. Bő forró olajban világosbarnára sütjük. A mangót vékonyan meghámozzuk és felvágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az apróbb, kockára vágott gyümölcsdarabokat beletéve erős tűzön átforgatjuk. A pulykamellszeleteket szépen tálra rendezzük és egyenletesen elosztva ráöntjük a mangót. Curryvel fűszerezzük. Köretnek párolt rizst ajánlok.
Jó minőségű édes fehérbor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 13. 20:03
A mandulás pulykamell mangóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.