Fincsi répatorta recept
A Fincsi répatorta hozzávalói:Tészta:
2 csésze tönkölybúza rétesliszt,(fele legyen teljes kiőrlésű)
2 csésze darált dió,
1 csésze barna cukor,
8 db sárgarépa,
1/2 csésze olaj,
4 tojás,
2 kk. szódabikarbóna,
2 kk. sütőpor,
2 ek.őrölt fahéj,
Tetejére:
vagy megkened lekvárral és megszórod egy kis durvára vágott dióval VAGY
mascarponés habot teszel rá: 1/2 kg mascarpone sajt, 2 db sárgarépa, 2 db citrom, kevés méz, pici só
A Fincsi répatorta elkészítési módja:
A lisztet a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a lisztkeverékkel. Legvégén felvert tojáshabbal lazítjuk, aztán sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük. Kb 200 fokon kb 50 percig sütjük. Krém: répát felszeleteljük, kevés sós vízben puhára pároljuk. Még melegen összetörjük, kihűtjük. Közben a citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, mézzel ízesítjük, és hozzákeverjük a sajthoz. Beletesszük a répát is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2010. máj. 28. 13:25
A fincsi répatorta elkészítési módja és hozzávalói.