Gombás kocka 2. recept
A Gombás kocka 2. hozzávalói:5 dkg gomba,
1 kiskanál zsír,
2 halmozott kanál liszt,
2 tojás,
5 dkg olvasztott vaj,
2 dl tejföl,
só,
bors.
A Gombás kocka 2. elkészítési módja:
A gombát apróra vagdalva kevés zsírban megpároljuk és zsírjára sütjük. Kihűtjük. A lisztet,tojássárgákat,olvasztott vajat,tejfölt,sót ,borsot,finomra vágott petrezselyemzöldet simára kikeverjük,hozzávegyítjük a gombát és a két tojásfehérje kemény habját. Kisebb tepsit vagy lábast kikenünk zsírral,meghintjük liszttel,beleöntjük a keveréket és sütőben tűpróbáig sütjük. Deszkára borítva kisebb kockára vágjuk és külön tálban tálaljuk paradicsom-zöldség-gomba-hús krémlevesek mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 31. 21:50
A gombás kocka 2. elkészítési módja és hozzávalói.