Csokoládékrém recept
30 perc
A Csokoládékrém hozzávalói:
100 g étcsoki
2 evőkanál erős kávé
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1/4 l tejszín
A Csokoládékrém elkészítési módja:
A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk. A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le. Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival.
Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lujza28, 2007. ápr. 29. 21:42
A csokoládékrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.