Karácsonyi keksz recept


12 dkg zabpehely
24 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
12 dkg margarin - 1 nappal előtte kivenni a hűtőből!
2 evőkanál méz
2 db egész tojás
A Karácsonyi keksz elkészítési módja:
A száraz alapanyagokat egy keverőtálba mérem, fakanállal összekeverem. Beleteszem a nedves hozzávalókat, és kézzel tésztává gyúrom. Fél órát pihentetem a hűtőben, majd kinyújtom (max. 3-4 mm vastagra), szaggatom és sütöm. (Szaggatás helyett lehet kis gombócokat formázni és a sütőpapírra lapítani.)
Sütés: egy gyengébb gáztűzhelyben nagy lángon kb. 10 perc/tepsi.
Ez a mennyiség kb. 2,5-3 nagy tepsire elég.
A fahéj és a szegfűszeg nélkül a zabpelyhet helyettesíthetjük mással is (pl. kókuszreszelékkel vagy csokidarabokkal).
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: iblis, 2014. nov. 22. 22:15
A karácsonyi keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.