Vágott, vegyes savanyúság recept



3-3,5 kg téli káposzta
1 kg fehér paprika (még zöld állapotú)
1 kg uborka
1/2 kg hagyma
1-2 db csipős zöld paprika (el is maradhat)
9 dkg só
25 dkg kristálycukor
2,5 dl 20 %-os ecet (10 %-osból a duplája)
1 mokkáskanál szalicil
1 mkanál borkén(ropogósságot,fehérséget megőrzi
fűszerek (szemes bors, koriander, mustámag, köménymag, stb. izlés szerint.)
A Vágott, vegyes savanyúság elkészítési módja:
Az egyik legegyszerűbb,legolcsóbb, nyári, téli finom savanyúság. A hozzávalókat (tisztitás után) szép vékonyan felszeletelem, s egy nagyobb edénybe rakom. Az ecetet, sót, cukrot, szalicilt, borként egy edényben összekeverem, a felszeletelt zöldségekre öntöm. Jól elkeverem. 1-2 napig ebben marad, minden nap megkeverem. (Nem tévedés, vizet nem kell adni hozzá, csak a saját levében marad, amit enged. Az éppen elegendő lessz.) Először lé nélkül adagolom a savanyúságot az üvegekbe, s utána a levet, hogy mindegyikre jusson. Kb. 6-7 db 7 dl-es üvegbe elegendő a mennyiség. A fűszereket a savanyúság tetejére elosztom, s igy zárom le az üvegeket légmentesen.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: hannaanc, 2009. aug. 16. 13:29
A vágott, vegyes savanyúság elkészítési módja és hozzávalói.