Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) recept
A Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) hozzávalói:1 kg uborka
1 kg vöröshagyma
1 kg zöldpaprika (néhány csípős is lehet, ha szeretitek)
1 kg zöld paradicsom
2 kg fejes káposzta
4 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál borkén
1 kávéskanál szalicil
A Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) elkészítési módja:
A zöldségeket uborkareszelőn lereszeljük, hogy szép vékony, egyenletes szeletek legyenek. (Az uborkát hámozatlanul!). Összekeverjük az ízesítőkkel, 1 napig állni hagyjuk, másnap üvegekbe töltjük, és máris mehet a kamrapolcra. Nagyon finom, hiszen a zöldségek a saját levükben érnek össze.
Mindenképpen téli káposztát kell hozzá vásárolni, ugyanis a nyári nagyon megpuhul és nem olyan elálló.
1-2 csípős paprikától ekkora mennyiség nem lesz nagyon csípős, csak kellemesebb ízű.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 14. 20:55
A vágott vegyes savanyúság (csalamádé) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.