Citromos diós szelet recept

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
25 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
5 tojásfehérje habbá verve
Mázhoz:
5 tojás sárgája
25 dkg porcukor
fél citrom leve
A Citromos diós szelet elkészítési módja:
A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a diót, citromhéjat, lisztet, sütőport, végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Közepes tepsiben sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat, a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a citromlével. Ha a tészta megsül (tűpróba!!!) még azon forrón, a tepsiben a tetejére simítjuk a mázat, így szép simán megszilárdul rajta. Nem borítjuk deszkára, a tepsiben szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 11. 22:32
A citromos diós szelet elkészítési módja és hozzávalói.