Fokhagymás sertésszelet recept
A Fokhagymás sertésszelet hozzávalói:8 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 evőkanál étolaj
1 jó nagy fej fokhagyma
só, őrölt bors
kevés húsleves
A Fokhagymás sertésszelet elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, rövid ideig állni hagyom. serpenyőben felforrósítom az olajat, amelyben a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütöm. A fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem, minden gerezdet kés lapjával összenyomok, aztán apróra vágom. A húsokra egyenletesen rászórom a fokhagymát, kevés húslevest öntök alá, kb. 20 perc alatt, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, fedő nélkül kicsit megpirítom. Mi krumplipürével és párolt lila káposztával szeretjük legjobban.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 10. 22:23
A fokhagymás sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.