Kolbászos fejtettbab leves recept
30 perc
A Kolbászos fejtettbab leves hozzávalói:
40 dkg friss nyári fejtett bab
só
1-2 babérlevél
kb 20 dkg jó minőségű szárazkolbász
1 evőkanál étolaj
1 púpozott kávéskanál liszt
kb 1,5 dl tejföl
A Kolbászos fejtettbab leves elkészítési módja:
A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és puhára főzöm. Közben egy kisebb edényben az olajon kicsit átsütöm a felkarikázott kolbászt, ha mindkét oldala elveszítette nyers színét, kipecázom, és a már puha babhoz dobom a levesbe. A maradék (most már kolbász ízű-színű) zsiradékból készül a liszttel a rántás, amellyel besűrítem a levest. A tejfölhöz néhány merőkanál levet kiszedek, amivel simára keverem, ezt is hozzáadom, és még egyszer felforralom. Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem.
Ha savanykásabb ízt kedveltek, néhány csepp ecetet lehet bele tenni a legvégén.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 8. 16:09
A kolbászos fejtettbab leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.