Káposztaleves vislivel recept

0,5 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
olaj
pirospaprika
babérlevél
1 ek liszt, vagy étkezési keményítő
1 kis poharas tejföl
4-5 füstölt virsli
só, bors
A Káposztaleves vislivel elkészítési módja:
A savanyú káposztát átöblítjük, apróra vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a káposztát, 1-2 babérlevelet. Felengedjük vízzel, puhára főzzük. Elkészítjük a habarást, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felkarikázott virsliket. Jól összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A savanyú káposzta levét félre szoktam tenni, ha túlságosan kiöblítettem volna az ízét, a végén azzal pótlólag savanyítom a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2015. jan. 22. 08:22
A káposztaleves vislivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.