Paradicsomos káposzta recept
A Paradicsomos káposzta hozzávalói:1000 g fejeskáposzta,
1500 ml paradicsom ivólé,
1 fej vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
2-3 db paradicsom,
40 g zsír,
őrölt bors, őrölt kömény, só,
ételízesítő, pirospaprika,
kis doboz paradicsompüré,
liszt, cukor
A Paradicsomos káposzta elkészítési módja:
A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesitjük kristálycukoral, ételízesítővel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval, hazáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára főzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma, zsír, liszt, leheletnyi pirospaprika) belekevejük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a főzelékbe, jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízű legyen, figyeljünk arra, nehogy valamelyik íz erősen érezhető legyen.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 11. 23:29
A paradicsomos káposzta elkészítési módja és hozzávalói.