Lazac roston recept
A Lazac roston hozzávalói:1,80 kg lazacfilé (színhús),
0,3 dkg só,
15 dkg olaj,
1 db fejes saláta,
3 db citrom
A Lazac roston elkészítési módja:
A kifilézett lazacból vágott szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. Kb.10 perc múlva olajjal bekenjük a szeleteket, és forró rostélyra helyezve mindkét oldalukat megsütjük. Rostély hiányában, serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és ebben sütjük meg a lazacszeleteket. Előmelegített halastálra tálaljuk, citromgerezdekkel és fejessaláta-levelekkel díszítjük. A lazacszeleteket fűszeres vajjal is tálalhatjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 8. 23:02
A lazac roston elkészítési módja és hozzávalói.